De Associatie bouwt mee aan De Ondernemersfabriek Drenthe

Geplaatst op 22 juni 2017 door Monique Molenaar - Categorie(ën): Algemeen, Programmamanagement

Sinds 1 mei 2017 is De Associatie actief betrokken bij De Ondernemersfabriek Drenthe, de OFD. John Boersma, partner van de Associatie,  is drie dagen in de week de Business Developer voor de vestigingen Emmen en Hoogeveen.

Voor jonge bedrijven met groeiambitie

De Ondernemers Fabriek Drenthe is een initiatief van de provincie Drenthe. Het doel is om jonge bedrijven met groeiambitie te ondersteunen bij hun plannen. Er zijn tot nu toe drie vestigingen: in Assen, Emmen en Hoogeveen. Maar utbreidingen naar Meppel en Roden staan op stapel.

Jonge Drentse bedrijven met groeiambitie worden nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen in de Ondernemersfabriek. Zij kunnen een werkplek huren in één van de vestigingen. Daarnaast worden zij intensief begeleid door de Business Developer. Ook kunnen zij deelnemen aan diverse workshops en gebruik maken van het ruimte netwerk van De Ondernemers Fabriek. Dit voor de periode van twee jaar. Daarna maken zij plaats voor nieuwe ondernemers en gaan zij behoren tot de groeiende groep van ambassadeurs van de Ondernemers Fabriek.

Meer werkgelegenheid voor Drenthe

Drenthe is een prachtige provincie om te wonen en te recreëren, maar de werkgelegenheid blijft achter bij de rest van Nederland. Veel jongeren trekken weg uit de provincie om elders te gaan studeren werken. Vooral hoogopgeleide jongeren. De Ondernemers Fabriek Drenthe is opgezet om een gunstig ondernemersklimaat te scheppen voor jonge bedrijven die willen groeien. Zo kunnen zij gaan zorgen voor de gewenste werkgelegenheid.

Ondernemers Fabriek Drenthe en De Associatie

John Boersma van De Associatie is in zijn nopjes dat hij de Drentse ondernemers binnen de Ondernemersfabriek mag begeleiden. Afkomstig van het DETI en Syntens heeft hij heel veel ervaring in het begeleiden van ondernemers. Eén op één contact is zijn kracht, maar ook zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Dat hebben de deelnemers aan de Ondernemers Fabriek in Emmen en Hoogeveen al mogen ervaren toen John hen voor een Business Canvas sessie uitnodigde.

Ook deelnemen aan De Ondernemersfabriek? Neem dan contact op met John Boersma of kom vrijblijvend een keer kijken in Assen, Emmen of Hoogeveen.